Bemutatkozás

  Zolnai Lajosné (Szilvi) vagyok. 
 
 1980-ban láttam meg a napvilágot Egerben. Tanulmányaimat is itt folytattam - mint általános kertész. Születésemtől kezdve egy kis faluban - Kerecsenden - élek; jelenleg férjemmel és két gyermekemmel együtt.
 

Már gyermekkoromban is vonzottak - főképpen - a templomok színes ablakai, de ha láttam egy-egy ablaküveget ún. tiffany technikával elkészítve, mindig rabul ejtett.

Az üvegfestészettel 2005-ben ismerkedtem meg. Az interneten böngészve jutottam el egy fórumra, ahol csodálatos képek ragadtak magukkal. Érdekelt, hogy hogyan is születtek, így rövid idő után elhatároztam, hogy megpróbálkozom vele én is. A festés elröpített egy teljesen más világba, ahol béke és nyugalom volt számomra. Szabadnak éreztem a lelkem, nem kötöttek béklyók sehová - ez az érzés máig megmaradt bennem, ha alkotni ülök le.
A gravírozással 2010-ben kezdtem el foglalkozni. Eleinte csak nézegettem, aztán sóvárogtam a kipróbálása iránt, majd végül a férjemnek köszönhetően (aki meglepett egy egyszerű gravírozó géppel) ez az apró vágyam be is teljesült. Az alkotás öröme, a nyugalom és minden egyéb felemelő érzés sokkal jobban átjár, ha a kis visító gépemet a kezembe veszem, mint ha festenék.
Tudom, hogy vannak olyan emberek, akik tőlem sokkal remekebb alkotásokat tudnak kiadni a kezükből (akiket már nyugodt szívvel "leművészezhetek),  de hiszem, hogy sok-sok gyakorlással én is lehetek olyan  mint ők, hisz látom saját magamon azt a fejlődést, amit ezalatt a pár év alatt elértem.
 
20012.01.20.
Sajnos mostanában a munkámból fakadóan egyre kevesebbet tudok foglalkozni eme tevékenységekkel, de nem hanyagolom el teljesen szívem csücskeit. Hacsak két vonást is, de pingálok egy régi képen, vagy karistolok egy-két apróságot ajándékba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése